Hej på er som kikar in här hos mej fortfarande! Å glad påsk på er :)
Här hemma lagas det Jansson, cheesecake, pulled pork och städas för fullt inför en helg som går i påskfirandets tecken, jag myser på för fullt alltså som ni förstår! :) ikväll får vi middagsgäster som består av Jimmys familj å en pulled pork har stått å gonat sej i ugnen över natten.
Några har bett om mitt recept på den så här kommer det :)
För ca 1,5 kg kött av nåt slag, från gris har jag kört. Picnicbog, karré, skinkstek - ta det som är billigast för allt funkar! Ta en gryta som tål ugn å slå på ugnen på 100 grader. Skär 3 gula lökar i klyftor, skala en hel vitlök och släng i grytan, töm sedan på en förpackning krossade tomater, gärna med vitlökssmak, typ 3 dl bbq-sås (typ santa Maria eller så) nån msk kalvfond, nån msk honung, nån tsk råsocker, lite tomatpuré, paprikapulver salt och svartpeppar och rör ihop det. Lägg i köttet å se till att det täcks med sås och skjutsa in i nedre delen av ugnen och låt den gärna stå där i 12 h, över natten är ett tips! Sen är det bara att dra isär köttet med vanlig kniv å gaffel å blanda ut det med såsen.Så värmer man bara på grytan när man ska äta sen. Vi brukar äta i tortillabröd tillsammans med hackad tomat, majs, rödlök och en klick cremefraiche, smask! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar