tisdag 23 april 2013

Kalvfärsbiffar, ugnsrostad blomkål och rosepepparsås

Gårdagens middag! Biffarna och såsen är mina recept men att ugnsrosta blomkål i ugnen är ett tips jag fått av kusin Lena!
Det är jättegott och absolut något jag kommer göra igen :)
Skriver som vanligt ner receptet här för att ha det kvar och ifall det är någon av er som vill laga!

Kalvfärsbiffar-

500 g kalvfärs
1 ägg
Någon msk mjölk/ströbröds-blandning
2 tsk kalvfond
Några nypor råsocker
Lite grädde
1 tsk paprikapulver
Några msk hackad, smörstekt gul lök
Soja
Salt och vitpeppar

Forma till ca 10 små biffar och stek i gott smör! Tips när du gör biffar av olika slag är att forma biffarna lite tunnare i mitten. Då när dom steks så blir dom jämna och fina och inte "högre" på mitten.

Rosepepparsås-

2 msk hackad gul lök
2 msk vetemjöl
2,5 dl vispgrädde
2 tsk kalvfond
1,5 dl vatten
Lite råsocker
1 tsk dijonsenap
1 tsk svartvinbärsgele
Rosepeppar och svartpeppar-korn ca 0,5 tsk av varje
Soja
Salt & lite vitpeppar

Finhacka och stek löken mjuk i smör. Mortla pepparkornen och i med det samt sockret. På med mjölet och rör samman det innan du tömmer på vattnet och låter såsen koka upp. Töm på grädden och resten av ingredienserna, låt puttra en stund och smaka sedan av med salt och lite vitpeppar.

Ugnsrostad blomkål-

Skär ut buketterna och skölj väl. Skär sedan i ca en cm tjocka skivor och släng på en plåt. Töm på olja (oliv eller raps), salt, svartpeppar och lite torkade chiliflagor. Skjutsa in i ugnen på 250 grader i ca 20 min.

Smaklig måltid! ❤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar