Här kommer recept på det jag rört ihop ikväll för den som är sugen
Ris á la Malta. Blanda 3 dl kall risgrynsgröt, 1,5 dl vispad vispgrädde, 2 msk flosocker och 1,5 tsk vaniljsocker
Egengjord saftsås gör du enkelt genom att röra samman 1 dl saft, 2 dl vatten och 1 msk potatismjöl.
Värm i en kastrull under omrörning, tills det börjar ryka (ej bubbla) och har tjocknat. Klart på några minuter! Serveras varm eller kall till ris á la Maltan
Egengjord varmchoklad med grädde. (två mellanstora koppar)
Töm upp mjölk i en kastrull (måtta två fulla koppar) Rör ihop ca 1,5 msk socker, 1,5 msk kakao och lite vaniljsocker i några msk ovispad grädde och blanda ner i mjölken. Värm upp och lägg på en stoor klick vispad grädde och sikta på lite kakao innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar