tisdag 4 december 2012

Ris á la Malta och varmchoklad

Blev ett mycket gott men kanske inte så nyttigt kvällsfika här hemma ikväll, rubriken på inlägget avslöjar vad :) Nu är vi såå mätta och ligger här som julgrisar, jag i soffan och J på schäslongen och ser Girl with the dragon tattoo. Tror jag tycker att svenska versionen är bättre!

 Här kommer recept på det jag rört ihop ikväll för den som är sugen

 
Ris á la Malta. Blanda 3 dl kall risgrynsgröt, 1,5 dl vispad vispgrädde, 2 msk flosocker och 1,5 tsk vaniljsocker
Egengjord saftsås gör du enkelt genom att röra samman 1 dl saft, 2 dl vatten och 1 msk potatismjöl. 
Värm i en kastrull under omrörning, tills det börjar ryka (ej bubbla) och har tjocknat. Klart på några minuter! Serveras varm eller kall till ris á la Maltan


Egengjord varmchoklad med grädde. (två mellanstora koppar)
Töm upp mjölk i en kastrull  (måtta två fulla koppar) Rör ihop ca 1,5 msk socker, 1,5 msk kakao och lite vaniljsocker i några msk ovispad grädde och blanda ner i mjölken. Värm upp och lägg på en stoor klick vispad grädde och sikta på lite kakao innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar