Massor med svamp hittade vi! Så mkt så vi inte hann äta upp allt fastän vi gav bort flera liter.
Gott kvällsfika bestående av rostat toastbröd med smörstekta kantareller är mitt bästa, som jag njöt! Smask smask ☺
En middag på grillade kotletter, ljuvliga hemgjorda klyftpäror i ugn, pepparotssmör och gräddig sås på kantareller fick vi en dag och en annann dag gjorde jag en paj på Västerbottenost!
Den blev riktigt lyckad så jag skriver ner receptet här så jag kan göra en likadan nå gång hihi ☺
Pajdeg-
Knåda samman 150 g smör, 4 dl mjöl (blanda gärna vete och graham) 2 msk olja, 1 msk iskallt vatten och lite salt. Tryck ut i en pajform och ställ in i kylen så längen. Slå på ugnen på 200 grader.
Fräs en finhackad gul lök och ca en liter trattisar i massor av gott salt smör. Salta och peppra litegrann.
Fyllning-
Rör ihop 3 ägg, 3 dl vispgrädde, svartpeppar från kvarn, lite flingsalt.
Ta pajformen ur kylen och strössla över svampen, jämnfördela 150 g Västerbottenost över det och töm på äggstanningen. Grädda i ca 40 min!
En god sallad till det sen är det bara att njuta! ☺
Vilken dag det var, kanske vi ska upprepa den om vädret står sig?
SvaraRaderaPappaBananis
Men vad söta ni är!
SvaraRadera