torsdag 2 maj 2013

Kasslergratäng med dragonsås och blomkålsris

Det fick vi till middag här hemma idag.
Här är mitt recept på denna snabblagade vardagsmåltid för den som vill

Gratängen-

500 g kassler
Ca 10 färska champinjoner
2 dl riven ost
En gullök
En burk cremefraiche
2,5 dl grädde
Kalvfond
Soja
1 tsk dragon
Två stora vitlöksklyftor
Paprikapulver
Svartpeppar
Salt

Skär köttet i skivor och stek i smör för lite fin yta och lägg i en smörad form.
Skär svamp och lök i bitar och stek på också och töm det sedan över kasslern.

Smält en klick smör i en kastrull, fräs pressad vitlök och dragon en stund och töm sedan på grädde, cremefraiche, soja, fond och koka upp, krydda efter behag och smaka av.

Töm över såsen i formen och på med ost- skjutsa in i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

Blomkålsriset-

Ett blomkålshuvud
Halv grönsaksbuljongtärning
Vatten

Koka upp vatten med buljong. Skölj och riv blomkålen grovt och töm det i det kokande vattnet och låt det koka några minuter innan du tömmer av vattnet

Smaklig måltid! ❤

1 kommentar: