onsdag 3 april 2013

Gårdagens middag- recept, samt tips!

Fläskfilé i färskostsås och rosmarin-potatis och morötter i ugnen. Det åt vi igår till middag och i en varsin matlåda idag!
Här hemma lagar vi alltid extra så det räcker till några matlådor till J som tar med sej lunch på jobbet varje dag, samt att jag tycker att det är väldigt skönt att bara värma på en tallrik nu när jag är hemma med Mille, snabbt och smidigt!

Stekte fläskfilé i bitar så att dom nästan blev klara (dom får koka i såsen sen för att bli helt genomstekta) I såsen hade jag en burk färskost med smak (vitlök och örter), en burk cremefraiche, kalvfond, paprikapulver, flingsalt och svartpeppar från kvarn.

Tips på hur du lagar perfekta ugnsrostade grönsaker är att skära i båtar först, sen skölja dom i ett durkslag under kallt vatten. Låt rinna av väl innan du slänger dom i en långpanna. Töm på olja, flingsalt, svartpeppar (och rosmarin) blanda allt med händerna så olja och kryddor fördelas jämnt sen reser/ställer du upp bitarna på plåten. Kör i ugnen på 225 grader tills dom fått fin färg. Genom att dom är uppresta behöver man inte röra dom under tillagningen och dom slipper gå sönder! :)

1 kommentar: