lördag 6 april 2013

Bästa receptet på langos- lovar!

På begäran kommer receptet som vi använder oss av när vi bakar egna langos.
Bästa godaste receptet tycker vi iallafall! :)

25 g jäst
1 tsk salt
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis
7 dl vetemjöl (gärna special)

Lös upp jästen i vattnet och töm i saltet och den mosade potatisen. Rör ner mjölet och blanda till en ganska lös deg som ska jäsa under duk i ca 45 min.
Baka och kavla ut degen på mjölat bakbord till ca 20 tunna "tekakor"
Låt jäsa ytterligare 10 min.

Vi friterar i en tjockbottnad kastrull i (några cm) rapsolja. Låt brödet ligga i tills den fått fin färg, vänd på den en gång.
Du kan behöva fylla på med olja eftersom, samt sänka plattan från sexan!
Lägg dom färdiga bröden på plåt med galler på. Ät medans dom är varma, godast då!

Passande pålägg tycker vi är:

vitlökssmör
gräddfil
räkor
rödlök
rom
ost
skinka

TIPS! Vill du veta när oljan är varm och det är dags att börja fritera? Doppa ner en träslev i botten på kastrullen. Bubblar det runtom den så är oljan redo.

Smaklig måltid! ❤


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar