onsdag 6 februari 2013

Vegetarisk matpaj med keso

Blev en paj den här veckan också! Hade verkligen ingenting här hemma att laga middag på idag tyckte jag... Men efter att ha grävt lite i skåpen så kom jag på att jag nog kunde få ihop ingredienser till en vegetarisk paj. Blev en sån med  "man tager vad haver" , men doftar iallafall ljuvligt av den nu när det gräddas, det är nog vitlöken tror jag! Så lägger ut receptet här innan jag ens provsmakat den, våghalsigt va?! ;)

Pajdeg:
125 gram rumsvarmt smör
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
2 msk olja
1 msk kallt vatten

Fyllning:
500 g keso
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
En halv paprika
1 tomat
lite ringel smaksatt olivolja
Burk blandade bönor (kidney, vita, kikärtor)
Bottenskrapet ur en burk med solt. tomater
samt några bitar fetaost
Torkad timjan och mejram
Salt och peppar

2 ägg, 2 dl mjölk
Nöp ihop degen, tröck ut i en form, naggade och stoppade i kylen medans jag förberedde fyllningen. 
Skar grönsakerna i bitar som jag ville ha dom och hackade vitlöken, soltork.tomaterna och fetan. Sköljde av bönorna. Rörde ihop ägg och mjölk, timjan, mejram, lite olivolja, salt och peppar sen blandade jag i keson i äggblandningen. Fördelade fyllningen över pajdegen och tömde på "keso-röran". 
Gräddade i 200 grader till den såg fin ut (ca 40 min?)

Hoppas det ska smaka!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar