Pajdeg:
125 gram rumsvarmt smör
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
2 msk olja
1 msk kallt vatten
Fyllning:
500 g keso
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
En halv paprika
1 tomat
lite ringel smaksatt olivolja
Burk blandade bönor (kidney, vita, kikärtor)
Bottenskrapet ur en burk med solt. tomater
samt några bitar fetaost
Torkad timjan och mejram
Salt och peppar
2 ägg, 2 dl mjölk
Nöp ihop degen, tröck ut i en form, naggade och stoppade i kylen medans jag förberedde fyllningen.
Skar grönsakerna i bitar som jag ville ha dom och hackade vitlöken, soltork.tomaterna och fetan. Sköljde av bönorna. Rörde ihop ägg och mjölk, timjan, mejram, lite olivolja, salt och peppar sen blandade jag i keson i äggblandningen. Fördelade fyllningen över pajdegen och tömde på "keso-röran".
Gräddade i 200 grader till den såg fin ut (ca 40 min?)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar