måndag 4 februari 2013

Chokladkaka med mockasmörkräm





Kakan:

100 g smält smör
2 ägg
1 msk sirap
3 dl strösocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker ganska fluffigt. Smält smöret och töm på det och sirapen, rör ihop. Blanda i egen bunke- kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver, sikta ner det i äggsmeten och rör försiktigt ner det med en slickepott. Smöra och bröa en form och töm på smeten! 
Skjutsa in i mitten av ugnen och låt stå i ca 30 min i 150 grader.  

Min mockasmörkräm:

150 g smör
1,5 dl florsocker
0,5 dl råsocker
3 tsk vaniljsocker
ca 2 msk starkt snabbkaffe
1 msk kakao
lite ringel flytande honung..

Låt smöret bli rumsvarmt (mikra ev i några sek) sen blandar du bara ner resten av ingredienserna och rör noggrant ihop till en jämn kräm att bre på kakan
 Kokosflingor, strössel eller riven vit choklad är snyggt att toppa med tycker jag! Och en klick lättvispad grädde till

 ❤




Trevlig bakning!

 ❤



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar