Några bad om receptet på Rimbobullarna jag gjorde i onsdags, så här kommer det! :)
 |
25 g jäst
2 dl kall mjölk 200 g rumsvarmt smör
1 msk socker
6 dl vetemjöl
Fyllning
75 g Smör
2 msk Socker
2 tsk Vaniljsocker
Pensling
Ägg
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen
är upplöst. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och
mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg. Kavla ut den till en
stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk. Skär den i
fyrkanter, 8x8 cm.
Rör samman ingredienserna till fyllningen. ( jag hade i mortlade kardemummakärnor och lite sirap också) Fördela lite av den mitt på
fyrkanterna. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen.
Lägg bröden i veckande pappersformar. Ställ dem på plåtar. Låt dem
jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemperatur. Pensla bröden med
uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 250°, 5-8 minuter.
Låt bröden kallna utan bakduk på galler.
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar