fredag 5 oktober 2012

Rimbobullar-recept

Några bad om receptet på Rimbobullarna jag gjorde i onsdags, så här kommer det! :)

 25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
1 msk socker
6 dl vetemjöl

Fyllning
75 g Smör
2 msk Socker
2 tsk Vaniljsocker

Pensling
Ägg

Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk. Skär den i fyrkanter, 8x8 cm.

Rör samman ingredienserna till fyllningen. ( jag hade i mortlade kardemummakärnor och lite sirap också) Fördela lite av den mitt på fyrkanterna. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen. Lägg bröden i veckande pappersformar. Ställ dem på plåtar. Låt dem jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemperatur. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 250°, 5-8 minuter.  Låt bröden kallna utan bakduk på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar